17 Ιανουαρίου 2018

Απολογισμός Δράσεων & Έργων 2017



Δωρεές:
Βιβλία, Πιάνο, Πορσελάνινες Κούκλες,Πολυμηχάνημα
Δωρητές:
Αργυριάδου Βασιλική
Αρχιμ. Χριστοφόρος  Καραβίας
Βελέντζα-Λαδά Ευτυχία
Βαρκαρόλη Σάντρα
Γιατρομανωλάκης Γιώργης
Δ/νση Ιστορίας Στρατού (ΓΕΣ)
Δημητρίου Μαριέτα
Δημότση Δέσποινα
Ζαχαροπούλου Κατερίνα
Ελευθερίου Κατερίνα
Ένωση Λογοτεχνών Β.Ελλάδας
Ζόγκα Χρυσούλα
Καραγιάννη Ματίνα
Κοϊνη Ελένη
Κούρκουλα Χριστίνα
Κωστάλα Κατερίνα
Κουράκου –Δραγώνα Σταυρούλα
Λάμπη Μαρία
Λάμπρου-Μπούρα Ειρήνη
Λιώνη Χρυσούλα
Μάνθου Σοφία
Οικονομοπούλου Μαρίνα
Παλούκας Αργύρης
Παναγιωτόπουλος Πέτρος
Ρουφίνι Μιρέλα
Σαλεπούλα Δανάη
Σιδέρης Μιχάλης
Σκλαβούνου Μαρία
Σοφικίτης Στέλιος
Σπετσιώτης Γιάννης
Τσιρτσίκου Μαρίνα
Τζωρτζακάκη Κατερίνα
 DEMO ABEE,Βιομηχανία Φαρμάκων
Δημοσιεύσεις:
1.    Μια περιήγηση στην τεχνολογία των ανεμόμυλων του Κρανιδίου μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και την αφήγηση, με την υπογραφή της  αρχαιολόγου   Αγγελικής Κουμνά.
2.    Η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το έργο της από τον εκπαιδευτικό-ιστορικό-ερευνητή Γιώργο Η.Κόνδη

Θεατροπαιδαγωγικά Εργαστήρια
1.Σε συνεργασία με τον Ερμιονικό Σύνδεσμο, Ερμιονίδας, καθώς  και του μεταπτυχιακού τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε  Θεατροπαιδαγωγικό  Εργαστήριο για μωρά 12 μηνών έως 2,5 ετών.

2.«Φτιάχνουμε τη δική μας Άνοιξη με ιστορίες και λουλούδια». Το πρόγραμμα παρακολούθησαν δέκα παιδιά ηλικίας  5-7  ετών Και τα δύο εργαστήρια υλοποίησε η μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Β. Μιχαήλ.

Επιμορφωτικές συναντήσεις
1.«Η σχέση του ζευγαριού, ένα ζωντανό σύστημα σε εξέλιξη» Η   συζήτηση   πραγματοποιήθηκε στο κτήριο   της  Βιβλιοθήκης   (Παλιό Γυμνάσιο) ,την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 στις 17:30 με ομιλήτρια  τη ψυχολόγο Α. Μπαμπλή.
2.«Πρώτες Βοήθειες  στην καθημερινή μας ζωή». Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη  Κρανιδίου (Παλιό Γυμνάσιο),  7 Ιουνίου 2017 στις 18:00 με ομιλήτρια  την εκπαιδεύτρια  του Περιφερειακού Τμήματος Ναυπλίου του Ε.Ε.Σ , Ι. Παπά.
3. «Τι να την κάνουμε τη λογοθεραπεία;» 30  Μαρτίου 2017 στις 17:30 με με τη λογοθεραπεύτρια  Λ. Βουλαδά.
Παρουσιάσεις βιβλίων
1.Σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΤΟΠΟΣ πραγματοποιήθηκε  παρουσίαση του βιβλίου της Γ. Τσούμπα και της Κ. Τζωρτζακάκη «Μητρότητα, η δύναμη στην αδυναμία»  14 Ιουλίου 2017 και ώρα 20:30, στο Κτίριο Μίληση  στο Πόρτο Χέλι

2.Παρουσίαση ποιητικών συλλογών της Ε. Βελέντζα-Λαδά, «……ίχνη καλπασμού» και «Ενάλια Πορεία» την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 και ώρα 20:30, στο Κτίριο Μίληση  στο Πόρτο Χέλι.

Σεμινάρια Δημιουργικής-Ανατρεπτικής Γραφής
Α΄κύκλος
Σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο δρόμοι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ” που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.
Β΄ κύκλος
Στο Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης,  σε συνεργασία με τον Ερμιονικό Σύνδεσμο και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Δίδαξε και εμψύχωσε και στους δύο κύκλους η Α. Κοντογιάννη Ομότιμη  καθηγήτρια του ΤΘΣ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Αγορές Βιβλίων
100 τίτλοι ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται η συλλεκτική έκδοση  «Έργο της Γαλλικής Αποστολής του Μοριά, 1829-1838» από τις εκδόσεις Μέλισσα.

 Συμμετοχές
Συμμετοχή στη «Γιορτή Ελιάς» με τη  φωτογραφική έκθεση και την παρουσίαση τεκμηρίων που σχετίζονται με το λάδι και την ελιά.
 
Χαριστικά παζάρια
Βιβλία διαφόρων εκδοτών, ελληνικά και ξενόγλωσσα, συγκεντρώθηκαν από  φίλους της βιβλιοθήκης  και δόθηκαν ΔΩΡΕΑΝ. Τα βιβλία που περίσσεψαν κατέληξαν στα δύο βιβλιόσπιτα (ελεύθερες βιβλιοθήκες)που διατηρεί η  Βιβλιοθήκη. (Κρανίδι - Πόρτο Χελι).
Όλες οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του έτους ενισχύοντας ξεχωριστά η κάθε μία τη λειτουργία και το έργο της βιβλιοθήκης(επισκέψεις σχολείων-ξεναγήσεις-δανεισμοί-αποστολή τεκμηρίων εκτός Δήμου για ερευνητικούς σκοπούς),προωθώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φιλαναγνωσία  και την τοπική ιστορία στο Δήμο  Ερμιονίδας.

Δήμητρα Αξαρλή
Βιβλιοθηκονόμος
Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου